Circular 05/2019 - CANVIS REGISTRE DIARI DE JORNADA

Benvolguts/es senyors/es,


El 12/03/2019 el BOE ha publicat el Real Decret-llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social contra la precarietat laboral a la jornada de treball.

Entre altres mesures aprovades, estableix que a partir del 12 de maig de 2019 serà obligatori que totes les Empreses garanteixin un registre diari de jornada de tots els treballadors.

Aquest registre haurà d’incloure l’horari concret d’inici i finalització de la jornada de treball de cada persona treballadora, sense perjudici de la flexibilitat horària.
Mitjançant negociació col·lectiva o acord d’empresa o, en el seu defecte, decisió de l’empresari prèvia consulta amb els representants legals dels treballadors a l’empresa, s’organitzarà i documentarà aquest registre de jornada.
L’empresa haurà de conservar els registres durant 4 anys i estaran a disposició dels treballadors, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i de Seguretat Social.

També es modifica la Llei que regula les infraccions en matèria laboral, establint sancions en cas d’incompliment que van des dels 626 als 6.250 €.

Aquesta nova regulació no modifica la normativa que ja existia sobre l’obligació del registre diari de jornada dels treballadors a temps parcial i dels treballadors que realitzin hores extraordinàries.

Donat que aquesta norma s’ha aprovat unilateralment pel Govern mitjançant Real Decret-llei, s’ha de tramitar la seva convalidació al Congrés dels Diputats. No obstant, mentre el Congrés no l’anul·li, aquesta nova regulació està en vigor, per la qual cosa us mantindrem informats en cas de qualsevol canvi.

Com us hem informat en altres circulars informatives els darrers anys, aquest és un assumpte àmpliament debatut des de fa temps, com a conseqüència de sentències de l’Audiència Nacional, del Tribunal Suprem i actuacions de la Inspecció de Treball. També és probable que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea pròximament es posicioni avalant aquesta obligació, i també cal tenir en compte que el Pla Director per un Treball Digne aprovat pel Govern per als anys 2018-2019-2020 ja assenyalava com un dels seus objectius la lluita contra la realització d’hores extraordinàries il·legals.

Per a qualsevol qüestió sobre aquest assumpte poden contactar amb el nostre despatx.
 


Cordialment

Fecha publicación: 3/21/2019
Top

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí.