CIRCULAR 05/2020 - NOVETATS CORONAVIRUS 13/03/2020

Benvolguts/es senyors/es,Ahir 12/03/2020 tant el Govern de la Generalitat com el Govern Central varen aprovar noves mesures urgents per afrontar l’actual crisi del Coronavirus. Mentre analitzem la publicació als butlletins oficials per ampliar els continguts, us avancem un resum d’algunes d’aquestes mesures:

GOVERN CENTRAL

  • Es flexibilitzaran els ajornaments del pagament d’impostos durant un període de sis mesos, prèvia sol·licitud, amb bonificació en els tipus d’interès.
  • S’habilita una línia de finançament específica a través de l’ICO de 400 milions d’euros per atendre les necessitats de liquiditat les empreses i autònoms del sector turístic, així com de les activitats relacionades que s’estiguin veient afectades per l’actual situació.
  • S’ampliaran les bonificacions a la Seguretat Social per als contractes fixes discontinus que es realitzin entre els mesos de febrer i juny als sectors de turisme, comerç i hostaleria vinculats a l’activitat turística.
  • S’aprova una dotació de 25 milions d’euros de recursos específics a les Comunitats Autònomes per reforçar els seus serveis socials i que les famílies que tinguin concedides beques-menjador puguin fer-les efectives tot i que els centres escolars estiguin tancats, intentant mantenir també l’activitat econòmica vinculada a aquests serveis d’alimentació.


GENERALITAT DE CATALUNYA

  • Creació d'una línia de crèdits a través de l'ICF per millorar la liquiditat de les empreses
  • Moratòria fins al setembre de l’abonament de l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (“taxa turística”)
  • Tancament del 11 al 27 de març, ambdós inclosos, de tots els Centres Educatius de Catalunya, ja siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives (Llars d’infants, Escoles d’educació infantil i primària, Instituts d’ESO, batxillerat i formació professional, Escoles d’Art i Disseny, Escoles d’Adults, Escoles Oficials d’Idiomes, Centres d’educació especial, Escoles professionals, Escoles de música, Escoles de dansa, Conservatoris, Centres de títols propis, Centres d’ensenyaments artístics superiors).


Per últim, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha elaborat una Guia de bones pràctiques sanitàries per als establiments del sector turístic i els seus treballadors.

Continuarem informant de les mesures que es vagin aprovant que siguin d’interès.


Per a qualsevol dubte o aclariment estem a la vostra disposició.
 


Cordialment

Fecha publicación: 3/13/2020
Top

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí.