CIRCULAR 07/2020 - NOVETATS CORONAVIRUS 15/03/2020

Benvolguts/es senyors/es,

 

 

D’entre les moltes mesures excepcionals imposades ahir pel Govern amb l’aprovació de l’Estat d’Alarma, us detallem les següents afectacions per a empreses, autònoms i treballadors, que s’afegeixen a les prèviament existents que ja us havíem informat:

 

Durant quinze dies, es suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments minoristes (venda al detall), a excepció de:

 

  • Establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat.
  • Establiments farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

 

La permanència en els establiments comercials en què l’obertura estigui permesa ha de ser l’estrictament necessària perquè els consumidors puguin realitzar l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat, quedant suspesa la possibilitat de consum de productes en els mateixos establiments.

 

En tot cas, s'evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors i empleats mantinguin la distància de seguretat d'un metre per tal d'evitar possibles contagis.

 

També es podrà suspendre qualsevol altra activitat o establiment que a criteri de l’autoritat competent pugui suposar un risc de contagi.

 

Indiquem que amb aquestes mesures no es prohibeix l’activitat de comerç al major o a l’engròs, ni les activitats productives, de fabricació i altres serveis.

 

Així mateix, durant la vigència de l'estat d'alarma les persones únicament podran circular per les vies d'ús públic per a la realització de les següents activitats:

a) Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

b) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

c) Desplaçament al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.

d) Retorn al lloc de residència habitual.

e) Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f) Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances.

g) Per causa de força major o situació de necessitat.

h) Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga que haurà de fer-se individualment, llevat que s'acompanyi a persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

 

Us recordem que cal estudiar cada cas i l’afectació concreta a la vostra Empresa, per a adoptar les mesures que s’escaiguin previstes legalment, entre les quals hi ha els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació de suspensió i/o reduccions de jornada, i els acords de flexibilització interna que prèviament i lliurement es puguin pactar amb els treballadors dintre dels paràmetres de la regulació laboral.

 

Per últim, us informem que durant els 15 dies de l’estat d’alarma restringim al màxim les consultes, reunions i visites presencials al nostre despatx, per la qual cosa us demanem comprensió i contactar amb nosaltres al telèfon 972266362, Whatsapp 602253234 i e-mails habituals.


Per a qualsevol dubte o aclariment estem a la vostra disposició.

 


Cordialment

Fecha publicación: 3/15/2020
Top

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí.